NACC DIENSTVERLENING

Download de NACC whitepaper

Vrijwel iedere organisatie is afhankelijk van het goed functioneren van het netwerk. Verstoringen of uitval zijn niet acceptabel. Avits Network Asset Compliance Center (NACC) geeft real-time diepgaand inzicht in het complete netwerk van de organisatie: welke Cisco-netwerkapparatuur in gebruik is, op welke plek die apparatuur staat, wat de software- en securitystatus ervan is en of er contractueel support wordt verleend.

Network Asset Compliance Center (NACC)

Het is bijzonder arbeidsintensief om alle informatie over uw netwerk en netwerkapparatuur handmatig te monitoren. Network Asset Compliance Center (NACC), de zelf ontwikkelde software-oplossing van Avit, pakt dit probleem aan en geeft u real-time inzicht in het netwerk. Met de online portal van NACC heeft u deze informatie altijd bij de hand, zodat u altijd de juiste keuzes kunt maken. 

Welke problemen lost NACC voor u op?

  • Asset management - netwerkcomponenten en actieve supportcontracten inzichtelijk gemaakt
  • Life cycle management - toont  technische levenscyclus van uw netwerkcomponenten 
  • Software release management - ondersteunt bij het bepalen van een uniforme software release voor identieke netwerkapparaten
  • Security advisory management - geeft een overzicht van eventuele securityrisico’s
  • Maakt efficiëntere inzet mogelijk van resources ten behoeve van het netwerkbeheer

Bent u benieuwd geworden naar onze nieuwe netwerk-oplossing? Download dan nu de whitepaper over NACC.

Download de whitepaper: NACC Dienstbeschrijving

Wij werken onder andere voor:

We zijn een compacte en wendbare organisatie met rond de 100 medewerkers. De lijnen zijn kort, de hiërarchie is plat, de besluitvaardigheid groot. Bovendien is Avit Group zelfstandig en dus onafhankelijk. Daardoor kunnen we snel en concreet inspelen op de vragen van onze klanten.

Dankzij deze bijzondere combinatie van kwaliteit, kennis en klantgerichtheid kunnen we trots zijn op een groot aantal zeer tevreden klanten en ontvingen we in opeenvolgende jaren Cisco’s ‘Customer Satisfaction Excellence’-status voor maximale klanttevredenheid.